Η καραντίνα τελείωσε και πλέον οι άνθρωποι είναι σε θέση να διοργανώσουν το πάρτι που επιθυμούν. Σιγά-σιγά πλησιάζει στη λύση του και το πρόβλημα του κοροναϊού και πολύ σύντομα θα μπορούμε ελεύθερα να διασκεδάσουμε. Ήδη όμως επιτρέπεται η διοργάνωση πάρτυ και οι ανάγκες για DJ έχουν πλέον αυξηθεί. Ένα από τα διδάγματα που άφησε η καραντίνα και ο κοροναϊός είναι ότι πρέπει να προσέχουμε κάθε φορά που διοργανώνουμε εκδηλώσεις με κόσμο. Συνιστούμε τη συνεργασία με επαγγελματίες ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να μην κινδυνεύσει η υγεία κανενός.

Συμπεράσματα από επαγγελματίες dj για παρτυ

Οι επαγγελματίες dj για πάρτυ μεταφέρουν σε αυτό το άρθρο τις συμβουλές τους βγαλμένες από την εμπειρία των πρώτων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά την καραντίνα. Σε κάθε πάρτυ ο DJ μπαίνει πρώτος και βγαίνει τελευταίος. Έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει όλες τις παραμέτρους που αφορούν την οργάνωση του πάρτυ. Η εμπειρία σας επιτρέπει να βλέπουμε λίγα και να καταλαβαίνουμε πολλά. Καθώς βλέπουμε τις προετοιμασίες στο πάρτι από πριν γνωρίζουμε τι γίνεται σωστά και τι γίνεται λάθος. Η θέση του DJ δεν του επιτρέπει να μιλήσει εκείνη την ώρα γιατί μπορεί να παρεξηγηθεί και να έρθει σε ρήξη με τους άλλους επαγγελματίες που συμμετέχουν στην εκδήλωση, είτε αυτό είναι πάρτι είτε γαμήλια δεξίωση. Όμως η παρατήρηση έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη εμπειρία που πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να προσέξει κάποιος και τι πρέπει να αποφεύγει κατά τη διοργάνωση ενός πάρτι. Είμαστε ειδικοί στα party όπως οι αισθητικοί είναι ειδικοί σις συμβουλές ομορφιάς και οι σεφ στο φαγητό.Δημιουργήσαμε αυτή τη σειρά άρθρων για να σας βοηθήσουμε να αποκομίσετε και εσείς συμπεράσματα από την εμπειρία των dj για πάρτυ.

Επαγγελματικός εξοπλισμός στο πάρτι

Είναι βέβαιο ότι η έλλειψη σε επαγγελματικό εξοπλισμό θα οδηγήσει το πάρτι σε αποτυχία. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε επαγγελματικό εξοπλισμό σίγουρα το πάρτι θα πάει καλά. Εάν όμως δεν έχουμε επαγγελματικό εξοπλισμό τότε είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε στην απόλυτη καταστροφή. Ο dj για πάρτυ γνωρίζει ποιες είναι οι απαιτήσεις σε ενισχυτή και σε ηχεία ώστε να καλυφθεί άνετα ολόκληρος ο χώρος του πάρτι. Γνωρίζει πώς να συνδέσεις το επαγγελματικό εξοπλισμό ώστε να είναι τόσο διακριτικός όσο πρέπει. Ναι μεν οι μουσικές επιλογές από τον dj του πάρτι αποτελούν την ψυχή της εκδήλωσης όμως θα πρέπει αυτό να γίνεται διακριτικά. Δεν σημαίνει όταν έχουμε πολύ εντυπωσιακά φωτορυθμικά ή εφέ καπνού ή γενικότερα εντυπωσιακά εφέ τότε το πάρτι θα είναι πετυχημένο. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για ένα πετυχημένο ένα πάρτι είναι να χρησιμοποιηθεί σωστά ο εξοπλισμός ώστε να ανεβάσει το κέφι. Το κέφι ανεβαίνει όταν παροτρύνουμε τη διάθεση των καλεσμένων και όχι όταν επιδεικνύουμε ακριβό επαγγελματικό εξοπλισμό.

Προσέλευση του DJ στο πάρτυ

Πριν ξεκινήσει το πάρτι ο DJ θα πρέπει να βρίσκεται εκεί για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα ώστε να συνδέσω τον εξοπλισμό και να κάνει τις πρώτες δοκιμές. Αφού θα γίνει αφήνοντας επαρκές χρονικό διάστημα μέχρι την προσέλευσή του πρώτου καλεσμένου. Ο επαγγελματίας DJ γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η ώρα άφιξης. Θα είναι εκεί στην ώρα του για να εγκαταστήσω τον εξοπλισμό έγκαιρα και να μείνει και λίγος χρόνος για να πιω το καφεδάκι του. Η ψυχολογία του DJ είναι απαραίτητο να είναι καλή. Κάθε επαγγελματίας DJ γνωρίζει ότι πρέπει να ξεκινήσει το πάρτυ χωρίς καμία πίεση και χωρίς κανένα άγχος. Το καφεδάκι είναι απαραίτητα για να χαλαρώσει και να ξεκινήσει το πάρτι με την καλύτερη διάθεση. Η έγκαιρη ώρα προσέλευσης πολύ πριν τους πρώτους καλεσμένους θα τον βοηθήσει να μην έχει άγχος πότε κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Συνεργαστείτε με επαγγελματίες dj και στο πάρτυ σας τα βλέπετε μόνο χαμόγελα.

Σωστή ενημέρωση του DJ

Για να έχει επιτυχία το πάρτι το κρισιμότερο σημείο Δεν είναι ανάγκη να το κατάλληλο εξοπλισμό αλλά να ενημερώσετε σωστά τον dj του party. Μία παράμετρος που θα ήθελα να γνωρίζει ο dj είναι τι μουσική ακούνε οι καλεσμένοι. Επίσης κρίσιμη παράμετρος είναι να γνωρίζουμε Εάν υπάρχουν κάποιοι καλεσμένοι που να έχουνε διαφορετικές μουσικές επιλογές σε σχέση με την κυρία μάζα επισκεπτών. Αυτή η ποικιλία επιτρέπει στο dj να προσαρμόσει το πρόγραμμα του ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι και το κέφι να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Εάν είχαμε μόνο ένα είδος μουσικής τότε αυτό ενδεχομένως να είναι βαρετό. Ο συνδυασμός των τραγουδιών από πολλά μουσικά είδη είναι το κερασάκι στην τούρτα όχι μόνο δεν θα αρρωστήσει κάποιος που δεν θα ακούν αποκλειστικά και μόνο τη μουσική τους αλλά θα τους ενθουσιάσει γιατί θα τη συνδυάσω και με άλλα μουσικά ακούσματα. Αυτός ο συνδυασμός σκέφτεσαι μουσικές μεταβολές είναι ίσως το πιο ωραίο και το πιο προκλητικό κομμάτι της δουλειάς ενός DJ.

Ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον dj

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες προκύπτουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από το dj του party. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παιδικά πάρτι τα οποία είναι τελείως διαφορετικά από τις εκδηλώσεις των ενηλίκων. Η μουσική που θα ακουστεί σε ένα παιδικό πάρτυ είναι πολύ ιδιαίτερη και πρέπει να ναι πολύ ψαγμένη και προσαρμοσμένη στις ηλικίες των παιδιών. Η μουσική που ακούν οι ενήλικες πάνω-κάτω είναι σταθερή. Η μουσική που ακούν τα παιδιά μεταβάλλεται πολύ από έτος σε έτος καθώς και από ηλικία σε ηλικία. Για παράδειγμα η μουσική που θα παίξουμε σε ένα πάρτυ για παιδιά ενοικίαση πέντε έως επτά ετών το 2021 είναι τελείως διαφορετική από τη μουσική που θα επέλεγε ο dj σε πάρτι αντίστοιχων ηλικιών το 2018. Επίσης μιλώντας πάντα για την ίδια χρονιά όπως για παράδειγμα το 2021 είναι τελείως διαφορετική η μουσική που ακούν τα παιδιά τεσσάρων έως έξι χρόνων σε σχέση με τις μουσικές με τις οποίες κάνουν κέφι τα παιδιά 10 έως 12 χρόνων. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για καθαρά παιδική ηλικία ενώ στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για προεφηβεία. Και βεβαίως Εάν πάμε σε παιδικό πάρτυ παιδιών Γυμνασίου η κατάσταση μεταβάλλεται ριζικά Διότι τα παιδιά πλέον αρχίζουν και μπαίνουν στην εφηβεία και αρχίζουν και υπολογίζονται άλλες παράμετροι όσον αφορά την επιλογή της μουσικής.

Μουσικές επιλογές από τον dj γάμου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μουσική κάλυψη γαμήλιας δεξίωσης γάμου. Εδώ δεν έχουμε να συνδυάσουμε μουσικά ακούσματα διαφορετικών ηλικιών. Εδώ έχω να συνδυάσουμε μουσικά ακούσματα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι και οι συγγενείς του γαμπρού και οι φίλοι της νυφης και οι φίλοι του γαμπρού και οι φίλοι του κουμπάρου και όλοι οι παρευρισκόμενοι. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές απαιτήσεις τραγουδιών από το dj γάμου. Οι επαγγελματίες djs της εταιρίας μας είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν κάθε είδους απαίτηση είτε μιλάμε για γάμο είτε μιλάμε για βάφτιση είτε για πάρτυ αποφοίτησης είτε για παιδικό πάρτι είτε για κάθε είδους εκδήλωση.