Ήρθε η ώρα του γάμου σας και ακόμη δεν έχετε αποφασίσει αν θα προσλάβετε ορχήστρα γάμου που θα παίξει παραδοσιακή μουσική στη γαμήλια δεξίωσή ή DJ γάμου με πιο σύγχρονη μουσική; Το κριτήριο για την απόφασή σας καλό θα ήταν να είναι το εάν επιθυμείτε να ακουστεί παραδοσιακή μουσική στο γάμο σας ή όχι. Εάν αγαπάτε την ελληνική παραδοσιακή μουσική τότε η Ορχήστρα γάμου είναι κατάλληλη για εσάς, γιατί έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το ρεπερτόριό σας από ολόκληρο το σύνολο της παραδοσιακής και της λαϊκής μουσικής, είτε η καταγωγή σας είναι από κάποιο σημείο της ηπειρωτικής ή της νησιώτικης Ελλάδας είτε όχι.

Εάν θέλετε να ακουστούν τραγούδια από τον τόπο καταγωγή σας, έχουμε τραγούδια από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Εάν η καταγωγή σας είναι από την Κρήτη, για παράδειγμα, τότε η λύρα και το λαούτο δεν θα απουσιάσουν σε καμία περίπτωση από το γάμο σας. Εάν η καταγωγή σας είναι από τα επτάνησα τότε δεν θα λείψουν οι πολυφωνικές καντάδες γάμου, που θα σας ταξιδέψουν στα αγαπησιάρικα καντούνια των τραγουδιστών κανταδόρων με τραγούδια όπως «Σήμερα γάμος γίνεται», «Εις τον αφρό της θάλασσας», «Στης εκκλησιάς τα σκαλοπάτια», «Απόψε την κιθάρα μου», «Δυο μικρά ματάκια», «Κελαηδήστε ωραία μου πουλάκια», κ.α. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να δώσετε πολυφωνική χορωδία στην εκκλησία, δίνοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο πολυφωνικό άρωμα στο γάμο σας. Στην επρίπτωση επιλογής ορχήστρας θα πρέπει να μεριμνήσετε για τη μεταφορά των μουσικών οργάνων από εξειδικευμένη εταιρεία.

Μουσική που επιλέγει ο dj γάμου

Συγκεκριμένα προσφέρουμε γαμήλια παραδοσιακή μουσική από

Τραγούδια γάμου από τον Πόντο.

Έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ένα παραδοσιακό ποντιακό νυφικό γλέντι με λύρα ή τουλούμ και νταούλι. Μία γνήσια Ποντιακή γιορτή με παραδοσιακά άλλα και πιο σύγχρονα ποντιακά τραγούδια, που θα σας κάνουν να νιώσετε συγκίνηση και περηφάνια και θα σας ταξιδέψουν μουσικά μέχρι τον Πόντο!

Μουσικές επιλογές γάμου από την Ήπειρο.

Εάν η καταγωγή σας είναι από την Ήπειρο μπορείτε να επιλέξετε να ακουστεί ηπειρώτικη μουσική και ηπειρώτικα γαμήλια τραγούδια την παραμονή του γάμου σας [ Από τα τρίκορφα βουνά, Γεράκι κι έσυρε λαλιά. Πάψτε αέρες πάψετε απόψε και άλλη μια βραδιά. Αγώρου γάμος γένεται Κόρη ξανθή παντρεύεται], στο ξύρισμα του γαμπρού, στο στολισμό της νύφης [Ντύσου στολίσου λυγερή ντύσου στολίσου κόρη για να φανείς μπρος στον γαμπρό κήπος και περιβόλι. Όλα τα αηδόνια ζήλεψαν κι επέταξαν κοντά σου και όλα λαλούσαν κι έλεγαν χαρά στην ομορφιά σου. Έχεις μαλλιά τετράξανθα στις πλάτες σου ριμμένα. Άγγελοι σου τα χτένισαν με τα χρυσά τα χτένια], τη συνοδεία της νύφης από το σπίτι στην εκκλησία, την υποδοχή της νύφης στα σκαλιά της εκκλησίας, το χαιρετισμό των νεονύμφων μετά το γάμο έξω από την εκκλησία, το γλέντι του γάμου. Τέλος, στο πάρτι του γάμου γλεντήστε με αυθεντικούς ηπειρώτικους ρυθμούς και απογειώστε το κέφι. Χορέψτε και τραγουδήστε με την καρδιά σας αυθεντικούς ηπειρώτικους σκοπούς!

Θρακιώτικα τραγούδια γάμου.

Εάν η καταγωγή σας είναι από τη Θράκη σας προσφέρουμε, θρακιώτικη μουσική με γκάιντα και νταούλι για όλα τα γαμήλια τελετουργικά. Μαζί με τη μουσική δείτε τους χορευτές μας να χορεύουν σε παραδοσιακούς ρυθμούς ζωναράδικου, τσέστου και μπαϊντούσκας. Γλεντήστε και νοιώστε το κέφι να απογειώνεται. Και αν το θελήσετε μπορεί επίσης να ακουστεί ο ζουρνάς και το νταούλι.

Γαμήλια μουσική από τη Μακεδονία.

Εάν η καταγωγή σας είναι από τη Μακεδονία τα ακούσματα θα είναι Ζουρνάς και νταούλι, όπως συνηθίζετε στους μακεδονικούς γάμους. Ο ζουρνάς και το νταούλι χρησιμοποιείται για τη συνοδεία του γαμπρού ή της νύφης σε γάμους σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Μακεδονία, το Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές

Τραγούδια γάμου από τη Ρόδο.

Εάν η καταγωγή σας κρατάει από τη Ρόδο, η μουσική επένδυση θα είναι αντίστοιχη, δηλαδή μουσική γάμου από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα με βιολί, λαούτο και τραγούδι κατά την προετοιμασία της νύφης και σε όλα τα γαμήλια έθιμα. Σύμφωνα με την παράδοση, το τραγούδι για τον αποχαιρετισμό της νύφης τραγουδούν μαζί όλες οι γυναίκες της οικογένειας.

Στίχοι και τραγούδια από το dj γάμου

Επίσης, προκύπτει από τα παραπάνω, υπάρχουν ειδικά όργανα γάμου για τη συνοδεία της νύφης, με δική σας την επιλογή της μουσικής, που θα ακουστούν κατά τη διάρκεια του στολισμού της και θα τη συντροφεύσουν από το σπίτι μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο στολισμός και η συνοδεία της νύφης με γνωστά τραγούδια του γάμου θα σας συγκινήσει ιδιαίτερα και θα δώσει την ευκαιρία στη νύφη να χορέψει για τελευταία φορά αδέσμευτη με τους γονείς της, τους συγγενείς και τους φίλους της. Τα πειράγματα και τα σχόλια από τις φίλες και τα γνήσια συναισθήματα συγκίνησης της μητέρας είναι στιγμές που κάθε νύφη θέλει να ζήσει! Και σίγουρα σε αυτό θα βοηθήσει το να της τραγουδούν η ορχήστρα και οι δικοί της άνθρωποι «Ἀπόψε γάμος γίνεται σ᾿ ὡραῖο περιβόλι άποψέ ἀποχωρίζεται ἡ μάνα ἀπὸ τὴν κόρη. Κι άποψη ξεχωρίζονται σὰν κεῖνα τὰ πουλάκια π᾿ ἀφήνουν τὶς φωλίτσες τους καὶ πᾶνε στὰ κλαδάκια. Νύφη καμπάνα Φράγκικια βενέτικο ρολόγι ὅπου χτυπᾷς στὴ Βενετιὰ κι ἀκούγεσαι στὴν Πόλη. Ὡσὰν τῆς νύφης τὸ κορμὶ
εἶδα μηλιὰ στὴν Πόλη ὅπου τὴν εἶχε ὁ Βασιλεὺς μέσα στὸ περιβόλι. Ποιὸς κρίνος λευκοφόρετος σοὔ δωσε τὴν ἀσπράδα καὶ ποιὰ μηλιὰ ροδομηλιὰ τὴ ροδοκοκκινάδα. Σ᾿ ὅλο τὸν κόσμο γύρισα σ᾿ Ἀνατολὴ καὶ Δύση τὰ μάτια μου δὲν εἴδανε
τέτοια ὡραία νύφη.Ἡ νύφη μας εἶν᾿ ὄμορφη ὡσὰν τὴν Παναγία ὅπως ὁ πολυέλαιος
ποὖναι στὴν ἐκκλησία […]». Κάντε της δώρο τέτοιες στιγμές και θα τις θυμάται για πάντα!
Τέλος, θέλουμε να γνωρίζετε πως η ορχήστρα μας σας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο της μουσικής επένδυσης της γαμήλιας δεξίωσής σας, αλλά αναλαμβάνουμε να συνοδεύσουμε μουσικά στο σύνολό τους τις σημαντικές γαμήλιες στιγμές σας με ορίτζιναλ τρόπο. Ένας DJ, για παράδειγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να διαλέξετε το τραγούδι του γάμου σας, που είναι και το τραγούδι ύμνος του έρωτα του ζευγαριού, εμείς, όμως, επιπλέον μπορούμε να γράψουμε ένα τραγούδι ειδικά για εσάς, με βάση τα συναισθήματα και την ιστορία του έρωτά σας που θα μας εξιστορήσετε.

Επιλογές μουσικής από το dj γαμου

Συνοψίζοντας, διαλέγοντας ορχήστρα γάμου θα ακουστούν στο γάμο σας τραγούδια από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπως νησιώτικα, συρτά, καλαματιανά, ηπειρώτικα, κρητικά, θρακιώτικα, επτανησιακά, μακεδονίτικα και άλλα, και όσον αφορά τη λαϊκή μουσική, να γνωρίζετε πως θα ακουστούν όλων των ειδών οι μουσικές, όπως τσιφτετέλια, χασάπικα, ζεϊμπέκικα και χασαποσέρβικα και άλλα. Το πρόγραμμά μας είναι πρωτότυπο και εσείς επιλέγετε το είδος της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής που θα ακουστεί…οι επιλογές πολλές: λαούτο, λίρα, κιθάρα, βιολί ακορντεόν, τουμπελέκι, κλαρίνο, σαντούρι, μπουζούκι, φλογέρα, μαντολίνο, νταούλι κ.α. Εάν, επίσης, θέλετε να ακουστεί και ξένη μουσική για τις πρώτες πρωινές ώρες, τότε υπάρχει λύση: έχουμε DJ γάμου που αναλαμβάνει το υπόλοιπο της βραδιάς να σας διασκεδάσει με pop και disco μουσική και όποιο άλλο είδος μουσικής επιθυμείτε, για να ξεφαντώσετε με την καρδιά σας και να ικανοποιήσετε όλα τα γούστα των καλεσμένων σας.