Η εμπειρία μας ως dj σε πάρτυ μας επιτρέπει να εκφέρουμε άποψη πάνω στη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων που θέλετε να διοργανώσετε με τους φίλους σας. Εκτός από dj γάμου αναλαμβάνουμε και τη μουσική κάλυψη party. Για να πετύχει ένα πάρτι πρέπει να λάβουμε σοβαρά όλες τις παραμέτρους που μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση αυτού. Κεντρική παράμετρος είναι η μουσική επιλογές που θα γίνουν από το DJ του party. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Στη συνέχεια του άρθρου δείχνουμε τι πρέπει να προσέξετε ώστε να πετύχει το πάρτι σας και να μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους σας. Εννοείται βεβαίως ότι ο κάθε διοργανωτής θα προσαρμόσει τις προτάσεις μας στις ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν το δικό του πάρτυ όπως επίσης και το δικό του προϋπολογισμό η αλλιώς budget.

Ελαφρύ φαγητό στο party

Το φαγητό όπως και η μουσική καθορίζουν τη διάθεσή τους καλεσμένων από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Εάν το επιτρέπει το budget τότε συνιστούμε να υπάρχουν ορεκτικά από την πρώτη στιγμή που θα μπουν οι καλεσμένοι στο χαρτί ώστε να νιώθουν άνετα τσιμπολογωντας ταυτόχρονα με το πρώτο ποτό. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση των καλεσμένων. Ας υποθέσουμε ότι μπαίνετε στο πάρτυ και επιλέγετε το ποτό σας. Το απολαμβάνετε ακούγοντας τη μουσική που επιλέγει ο dj του party. Τι είναι αυτό που θα ολοκληρώσει την απόλαυση; Μα φυσικά ένα ελαφρύ σνακ ώστε να μην είναι άδειο το στομάχι.  Σε πολλά πάρτι στα οποία παίζουμε μουσική τυχαίνει να διακρίνουμε μία αμηχανία των πρώτων καλεσμένων όταν παίρνουν το ποτό τους και περιφέρονται περιμένοντας να αρχίσει το κέφι.  Η ύπαρξη ενός σνακ ή ενός ελαφρού φαγητού θα βοήθαγε να φτιάξει πολύ πιο γρήγορα η διάθεση.

Ανάθεση του φαγητού σε catering

Εάν στο πάρτι υπάρχει απλά ένα φαγητό τότε μπορείτε να το διαχειριστείτε μόνοι σας. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να υπάρχει κανονικό γεύμα τότε το καλύτερο είναι να αναθέσετε το φαγητό στους ειδικούς όπως για παράδειγμα σε ένα catering με εξειδίκευση στη διοργάνωση πάρτυ. Πάντα ο επαγγελματίας είναι καλύτερος από τον ερασιτέχνη. Όπως ακριβώς ο επαγγελματίας DJ του πάρτι θα βάλει πολύ καλύτερα μουσική σε σχεση με έναν ερασιτέχνη, με την ίδια λογική αναθέτουμε το φαγητό σε εξειδικευμένες εταιρείες catering. Μία τετοια εταιρεία έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία σε σχέση με κάποιον ερασιτέχνη της μαγειρικής. Αναφερόμαστε βεβαίως σε μεγάλο πλήθος μερίδων φαγητού και πλήρεις μερίδες φαγητού. Ο επαγγελματίας θα σας εξασφαλίσει ότι δεν θα μείνει κανένας παραπονεμένος. Η παρουσία του DJ στο χώρο του πάρτι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο το επιτρέπει να έχει άποψη και κριτική σκέψη όσον αφορά την διοργάνωση και την εργασία των υπολοίπων επαγγελματιών που συνεργάζονται σε ενα παρτυ. Πολλές φορές έχει τύχει μία κακή επιλογή φαγητού να δημιουργήσει της αρέσκεια να χαλάσει τη διάθεση των καλεσμένων. Αντίθετα το ποιοτικό φαγητό ανεβάζει πάντα τη διάθεση Και κατά συνέπεια  βοηθάει το dj να ανεβάσει το κέφι στα ύψη.

Διακόσμηση στο πάρτυ

Το θέμα του πάρτυ καθορίζει επίσης η διακόσμηση του χώρου. Ένα παιδικό πάρτυ θα έχει μπαλόνια και χαρούμενα σχέδια και φωτορρυθμικά.  αντίθετα είναι πάρτυ ενηλίκων δεν θα έχει τόσο έντονα σχέδια και μπαλόνια αλλά θα πρέπει να δοθεί διαφορετικό τύπου έμφαση στον φωτισμό και στην πιο διακριτική σχεδιαση της διακόσμησης.  Υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρείες που αναλαμβάνουν διακόσμηση χώρου για κάθε τύπου εκδηλώσεις.  Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τότε καλό θα είναι να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες για την διακόσμηση του πάρτυ. Θα επιλέγατε ποτέ προϊόντα για το πρόσωπο χωρίς τη γνώμη ενός επαγγελματία αισθητικού; Ο επαγγελματίας ξέρει καλύτερα από τον καθένα δεν ταιριάζει στο Target group των καλεσμένων σας.  Η επαγγελματική πινελιά στη διακόσμηση θα αφήσει τους επισκέπτες με το στόμα ανοιχτό και θα βοηθήσει να ανέβει το κέφι πιο γρήγορα.

Όλα εξαρτώνται από το θέμα του πάρτι

Οι προτάσεις μας είναι καθαρά ενδεικτικές διότι όλα εξαρτώνται από το θέμα και την αφορμη διοργάνωσης του πάρτυ. Για παράδειγμα ένα πάρτι αποφοίτησης παιδιά από το σχολείο θα έχει τελείως διαφορετικές απαιτήσεις οργάνωσης συγκρινόμενο με ένα bachelor party. Οι διαφορές οφείλονται και πολλές παραμέτρους μία εκ των οποίων είναι η ηλικία των παρευρισκομένων.  ένα πάρτι αποφοίτησης απευθύνεται σε παιδιά που μόλις τελείωσαν το σχολείο, άρα σε ηλικία 18 χρονών ενώ ένα πάρτι αποφοίτησης απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν συνήθως τη διπλάσια ηλικία.  Η διαφορά στην ηλικία αλλά και τις συνήθειες καθορίζει πρώτα πρώτα τις μουσικές επιλογές του DJ. Επίσης η διαφορετική οικονομική κατάσταση ενός παιδιού από έναν εργαζόμενο καθορίζει το συνολικό προϋπολογισμό για το party. Όλες αυτές οι παράμετροι λαμβάνονται υπόψη από το dj και την επιλογή της μουσικής.  Καλό θα είναι να λαμβάνονται υπόψιν και από τους άλλους επαγγελματίες που συνεργάζονται για τη διοργάνωση ενός πάρτι.  Αναφέρουμε ως παράδειγμα το catering το οποίο θα πρέπει να ενημερωθεί για τις ηλικίες των παρευρισκομένων και να διοργανώσει κατάλληλα της ποσότητες αλλά και τα φαγητά που θα περιλαμβάνουν οι μερίδες.  Εμείς έχουμε παίξει μουσική ως dj σε πολλά πάρτυ και γνωρίζουμε πολύ καλά ποια θα είναι η εξέλιξη της βραδιάς ανάλογα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε κάθε μία από αυτές τις παραμέτρους.

Άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την επιτυχία του πάρτυ. 

Η επιτυχία ενός πάρτι επηρεάζεται Επίσης και από άλλες παραμέτρους όπως για παράδειγμα ο εξοπλισμός της ηχητικής εγκατάστασης,  ο εξοπλισμός όσον αφορά το φωτισμό,  η τοποθεσία που θα γίνει το πάρτι καθώς για το πλήθος ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτό.  Για παράδειγμα άλλες είναι οι αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε για ένα πάρτυ 30 ατόμων και άλλες οι επιλογές που θα κάνουμε για ένα πάρτυ 200 ατόμων.  Χωρίς σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι η διοργάνωση πάρτυ γρήγορα άτομα είναι ευκολότερη η δυσκολότερη από ένα πάρτι με πολλά άτομα.  αυτό που χρειάζεται και στη μία και στην άλλη περίπτωση είναι ο επαγγελματισμός.  Μια ακόμα παράμετρος είναι ο όροφος στον οποίο θα γίνει το party. Εάν είναι πολύ ψηλά ενδεχομένως να χρειαστεί μεταφορική εταιρεία με γερανό. Όσον αφορά τη μουσική εμείς μπορούμε να καλύπτουμε σε απόλυτο βαθμό τις απαιτήσεις σας από το dj του party.  

Διοργάνωση παιδικού πάρτυ

Η ομάδα μας έχει τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση παιδικών πάρτυ. Όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά η κατάσταση τελείως διαφορετική από ένα πάρτυ ενηλίκων.  Γνωρίζουμε πολύ καλά τι μουσική θα πρέπει να ακουστεί σε ένα παιδικό πάρτυ και διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό που εντυπωσιάζει τα παιδάκια. Επίσης οι μουσικές επιλογές που ακούγονται από το dj σε παιδικό πάρτι είναι τελείως διαφορετικές από τις επιλογές που ακούν οι ενήλικοι.  Εκεί πρέπει να αφήσουμε τον dj του παιδικού πάρτι να κάνει τη δουλειά του.  ένα πολύ ωραίο παράδειγμα αποτελεί η διοργάνωση αποκριάτικου παιδικού πάρτυ. οι γονείς περιμένουν να ακούσουν τα λάτιν της εποχής τους δηλαδή αυτά που ακούγονται Στο καρναβάλι της Πάτρας.  Αντίθετα τα παιδιά του δημοτικού ή των πρώτων τάξεων του γυμνασίου έχουν εντελώς διαφορετικές μουσικές επιλογές.  Εάν ακούσουν τα παλιά λάτιν τραγούδια τον καρναβαλιού τότε θα βαρεθούν.  Εμείς γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνει ο dj σε παιδικό πάρτυ.