Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει κάποιες συμβουλές που προκύπτουν από την εμπειρία μας και την εργασία μας ως dj σε πάρτι.  Ο ρόλος του DJ στο πάρτι του επιτρέπει να έχει μία εποπτική εικόνα όλης της διοργάνωσης της εκδήλωσης και να γνωρίζει τι πρέπει να προσέξετε γιατί είναι πιθανό να πάει στραβά. Ο DJ είναι ο πρώτος που μπαίνει στο πάρτυ και ο τελευταίος που φεύγει. Αφού αρχίζει ότι λέει να βάζει τη μουσική στη συνέχεια θα αρχίσει να έρχεται το φαγητό το ποτό ή οτιδήποτε άλλο.  Η παρουσία του DJ ξεκινάει πριν από την άφιξη του πρώτου καλεσμένου και τελειώνει με την αποχώρηση του τελευταίου καλεσμένου.  Συνεπώς ο dj  είναι ο επαγγελματίας που παρακολουθεί λεπτομερώς όλο το πάρτι από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.  και όχι μόνο το παρακολουθεί αλλά είναι σε θέση να γνωρίζει τον αντίκτυπο των ενεργειών που γίνεται από όλες επαγγελματίες πάνω στο κέφι των καλεσμένων.  Αυτή την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει ως dj σε πάρτι προσπαθούμε να την απεικονίσουμε σε αυτό το άρθρο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή. 

Όλα ξεκινάνε από την καλή μουσική

Κορυφαίος παράγοντας επιτυχίας ή αποτυχίας ενός πάρτι είναι η μουσική.  όταν η μουσική αρέσει στον κόσμο τότε το κέφι θα είναι στα ύψη και όλοι θα περνάνε καλά και θα χαίρονται που ήρθαν σε αυτό το πάρτι.  Αντίθετα όταν η μουσική δεν ταιριάζει με το ύφος και τα μουσικά ακούσματα των καλεσμένων τότε δεν θα έχουμε το αναμενόμενο κέφι. καλύπτουμε αυτή την παράμετρο θα πρέπει να γίνει μία καλή συνεννόηση με το dj που θα αναλάβει τη διοργάνωση του πάρτυ.  Η εταιρεία μας κάθε φορά που αναλαμβάνει το ρόλο του DJ σε πάρτι φροντίζει να γίνει μία άκρως κατατοπιστική συνάντηση με το διοργανωτή το πάρτυ ώστε να καταλάβουμε Ποιες είναι οι μουσικές απαιτήσεις των καλεσμένων.  Επίσης θέλουμε να γνωρίζουμε αν υπάρχουν εξαιρέσεις με ιδιαίτερες μουσικές απαιτήσεις ώστε να φροντίζουμε να τις καλύψουμε και αυτές Με τρόπο ήπιο χωρίς να χαλάσουμε το κέφι των υπολοίπων.  Το πιο ελκυστικό κομμάτι στη δουλειά ενός dj για πάρτυ είναι αυτός ο συνδυασμός και οι μεταβάσεις από το ένα είδος μουσικής το άλλο και από το ένα ύφος στο άλλο διατηρώντας το κέφι σε υψηλά επίπεδα.

Καλό φαγητό στο παρτυ

Εξίσου σημαντικό με την καλή μουσική είναι το καλό φαγητό.  ξεκινώντας από τα κατάλληλα ορεκτικά που θα μας επιτρέψουν να μην πίνουμε με άδειο στομάχι και συνεχίζοντας με το κυρίως γεύμα που θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει δυνάμεις να απολαύσουμε και να αντέξουμε μέχρι το τέλος του πάρτυ. Εάν το πάρτυ διοργανωθεί σε χώρο εστίασης τότε Προφανώς θα πρέπει να γευτούμε την κουζίνα του εστιατορίου.  στην περίπτωση όμως που έχουμε κλείσει κάποιο χώρο εκδηλώσεων ή κάποιο κτήμα για τη διοργάνωση του πάρτι τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεννοηθούμε με κάποιο catering.  το πλεονέκτημα στην περίπτωση του catering είναι ότι μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο εύρος γευστικών επιλογών αλλά και οικονομικών απαιτήσεων.  To catering αναλαμβάνει τη μεταφορά των εδεσμάτων με δικά του οχήματα ή με μεταφορική εταιρεία. Πριν επιλέξετε catering καλό θα είναι να δοκιμάζετε κάποιες από τις γεύσεις τους. Και ακόμα καλύτερα αν μπορείτε να τους δείτε σε μία εκδήλωση ώστε να έχετε ένα πραγματικά τυχαίο δείγμα της κουζίνας. Ένα δεύτερο πλεονέκτημα το κέτερινγκ είναι ότι μπορείτε να μεριμνήσετε και μεγαλύτερη ποικιλία μερίδων και όχι για συγκεκριμένο είδος φαγητού όπως για παράδειγμα θα συνέβαινε εάν πηγαίνετε σε μία ταβέρνα με εξειδίκευση στα ψαρικά ή στα κρεατικά ή σε ένα συγκεκριμένο είδος του γκουρμέ φαγητών.  Επίσης καλό θα είναι να φροντίσετε να υπάρχουν επαρκείς ποσότητες φαγητού καθόλη τη διάρκεια του πάρτι.

Καθαρά ποτά στο παρτι

Ερχόμαστε τώρα σε μία πολύ σημαντική παράμετρο για την επιτυχία ενός πάρτι η οποία δεν είναι άλλη από την καθαρότητα των ποτών.  Όταν το ποτό είναι καλό τότε την επόμενη μέρα δεν έχουμε ούτε πονοκέφαλο ούτε πόνο στο στομάχι ούτε καμία παρενέργεια.  Σε περίπτωση όμως που έχουμε την ατυχία να πιούμε κακής ποιότητας ποτά τότε οι παρενέργειες θα αρχίζουν ήδη κατά τη διάρκεια του πάρτι. Το αλκοόλ είναι αναγκαίο για να κάνουμε κέφι και ο DJ στο πάρτυ παρατηρείται κατανάλωση του αλκοόλ από τους θαμώνες και προσαρμόζει ανάλογα τη μουσική της εκδήλωσης.  Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να φροντίζετε ώστε τα ποτά να είναι καθαρά και υψηλής ποιότητας.   Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να έχετε συνεννοηθεί με μία κάβα της επιλογής σας που να ξέρετε ότι έχει εγγυημένα ποτά. Όταν κάποιος σας γνωρίζει θα δυσκολευτεί πολύ να χαλάσει την ποιότητα. 

Συμβουλές για ένα επιτυχημένο γάμο

Με τις ίδιες ακριβώς συμβουλές θα ξεκινούσαμε εάν μας ζητούσαν να πούμε τη γνώμη μας σχετικά με τις παραμέτρους επιτυχίας ενός γάμου . έχουμε εργαστεί πάρα πολλές φορές ως DJ γάμου και μπορούμε να ξέρουμε ότι η μουσική το ποτό και το φαγητό είναι καταλυτικοί παράγοντες επιτυχίας της γαμήλιας δεξίωσης. Όμως στην περίπτωση του γάμου δεν φτάνει να έχουμε καλή μουσική καλό φαγητό και καθαρό ποτό.  Για τη διοργάνωση ενός πετυχημένο γάμο θα πρέπει να έχει γίνει μία πολύ καλή συνεννόηση με τον dj ώστε να μην είναι ικανοποιημένοι όλοι οι καλεσμένοι.  Σε ένα πάρτι δεν έχουμε τόσο μεγάλη ανομοιογένεια μουσικών απαιτήσεων όσο στην περίπτωση του γάμου.  Διότι ο DJ γάμου έχει να παντρέψει μουσικά ακούσματα από όλη την Ελλάδα όπως επίσης και να παντρέψει συνδυασμούς ελληνικής με ξένης μουσικής. Φανταστείτε  πόσο περίπλοκο γίνεται το έργο του DJ όταν η νύφη είναι από τη Μακεδονία, ο γαμπρός από την Κρήτη και ο κουμπάρος από την Ήπειρο. Τότε ο dj θα πρέπει να ικανοποιήσει ετερογενή μουσικά ακούσματα για τρεις διαφορετικές ομάδες. Τους συγγενείς της νύφης, τους συγγενείς του γαμπρού και την παρέα του κουμπάρου.  Για να μεγιστοποιήσουμε το γλέντι στο πάρτι του γάμου θα πρέπει όλοι αυτοί να είναι ικανοποιημένοι. Επίσης είναι σημαντικό να επιλέξετε επαγγελματίες ομορφιάς που θα χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς για το πρόσωπο τόσο στη νύφη όσο  και στο γαμπρό.

Συμβουλές από το dj για παιδικό παρτυ

Εξίσου σημαντική είναι η συνεισφορά του DJ στην επιτυχία ενός παιδικού πάρτυ. Το γεγονός ότι οι καλεσμένοι είναι μικρά παιδάκια δεν σημαίνει ότι η επιλογή μουσικής είναι εύκολη υπόθεση.  Όσοι είναι οι γονείς ξέρουν πολύ καλά ότι τα παιδιά είναι πολύ πιο αποδοτικά από τους μεγάλους.  Ναι μεν ενθουσιάζεται πιο εύκολα αλλά απογοητεύονται ακόμα πιο εύκολα. Ο επαγγελματίας DJ γνωρίζει το σφυγμό της αγοράς και ξέρει πώς να συνδυάσει τη μουσική σε ένα παιδικό πάρτυ. Η ομάδα μας διαθέτει έμπειρους dj για παιδικά πάρτυ που ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν τόσο τη μουσική όσο και τον εξοπλισμό με τα εφέ.